اهمیت محصول یونجه و نقش آن در تامین نیاز واحد دامپروری شرکت:
اهمیت وارزش غذایی علوفه یونجه به حدی است که موجب شده به ملکه s4نباتات علوفه ای شهره گردد .
یونجه یکی ازمهم ترین گیاهان علوفه ای برای واحدهای دامپروی شیری است و این محصول دارای مقدار زیادی پروتئین ، ویتامین های مختلف ، انرژی و قابلیت هضم پذیری بالاست . همچنین در مخلوط علوفه یونجه برای حاصلخیزی خاک ، اصلاح ظرفیت نگهداری آب و خاک به صورت مالچ و استخراج مواد معدنی و نیتروژن در لایه پایینی استفاده می شود .
کشت یونجه در اکثر نقاط دنیا رایج بوده و روز به روز به سطح زیر کشت آن افزوده می شود و بهترین شرایط برای رشد ونمو یونجه در مناطق خشک ، آفتابی، گرم و با آب فراوان انجام می گیرد .
ترکیب صفات زیر به همراه سازگاری گسترده به محیط های متنوع یونجه را به عنوان یک محصول منحصر به فرد معرفی نموده است این صفات عبارتند از :
۱- ظرفیت رشد مجدد سریع ۲- توانایی تثبیت بیو لوژیکی نیتروژن۳- مقاومت به سرما و گرما ۴- مقاومت به خشکی ۵- دارا بودن دورۀ خاک ۶- کیفیت مناسب علوفه ۷- هضم پذیری بالا ۸- مغذی بودن ۹- واکنش پذیر بودن به مدیریت خوب۱۰- قابلیت ذخیره و انبار کردن ۱۱- قابلیت استفاده به صورت چرای مستقیم ، کود سبز ۱۲- قدرت رقابت با علف های هرز ۱۳- تکثیر به وسیله بذر ، ریزوم ، استولون ۱۴- پایا و چند ساله بودن
یونجه جز تغذیه مناسب گاو شیری بوده و برای تولید شیر با کیفیت و بهرهوری بالا از اهمیت بسزایی برخوردار است. استفاده از بهترین انواع علوفه برای تغذیه گاو شیری میتواند نقش مهمی در افزایش بازده شیر و گوشت دام دوشای و تلیسه شرکت ایفا کند.
در همین راستا شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس بر حسب اعلام نیاز واحد دامپروری اقدام به کاشت یونجه در اراضی خود می نماید و بدین ترتیب شرکت مستقیماً با تامین و دپوی یونجه در انبارهای دامپروری، قسمت اعظمی از خوراک دامپروری خود را برطرف می نماید.